В Охтирці виявили підпільний склад осередку ОПЗЖ

В Охтирці виявили підпільний склад осередку ОПЗЖ

Укрінформ
У Сумській області Державне бюро розслідувань виявило підпільний склад осередку партії "Опозиційна платформа — за життя".

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Працівники ДБР у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності секретаря Охтирської міської ради, члена партії ОПЗЖ, виявили в Охтирці приміщення, у якому ховали пропагандистську літературу та іншу атрибутику партії.

"За отриманою інформацією, після того, як регіональний офіс партії був зруйнований у ході наступу російських загарбників, місцеві активісти ОПЗЖ почали "рятувати" майно. Речі перевозились у приміщення, яке належить колишньому правоохоронцю — депутату Охтирської міської ради від ОПЗЖ", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мін’юст

Під час обшуку працівники ДБР виявили пропагандистські газети і листівки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, блокноти з чорновими записами із доказами протиправної діяльності та посвідчення помічників народного депутата України.

"Крім того, встановлено, що місцеві партійці ОПЗЖ під час повномасштабного наступу загарбників відкрито пропагували "русский мир", закликали підтримувати дії країни-агресора та допомагати окупантам", - наголосили в ДБР.

Зокрема, секретар Охтирської міської ради, представниця партії ОПЗЖ, у соціальних мережах та інтерв’ю публічно висловлювалася на підтримку захоплення України.

Читайте також: Суд заборонив партію ОПЗЖ

Досудове розслідування за фактами колабораційної діяльності триває.

Як повідомляв Укрінформ, у травні правоохоронці повідомили про підозру у держзраді депутату Охтирської райради 8 скликання. За даними слідства, депутат мав проросійську позицію і під час захоплення Тростянецької громади у Сумській області став співпрацювати з військовослужбовцями рф. Зокрема він забезпечував їх продуктами, надавав інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжував - як на власному автотранспорті, так і на їхній військовій техніці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-