Після перемоги Україна будуватиме потужну оборону, бо росія знову може напасти - Зеленський

Після перемоги Україна будуватиме потужну оборону, бо росія знову може напасти - Зеленський

Укрінформ
Україна після перемоги у розв’язаній росією війні не виключатиме можливості нових нападів росіян і будуватиме потужну систему безпеки й оборони.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський сказав під час спілкування зі студентами та професорами провідних освітніх закладів Ізраїлю, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Я думаю, що в багатьох сферах на нас чекають дуже схожі з вашою прекрасною державою речі. Ми будемо розуміти, що наш сусід – російська федерація. Ми будемо розуміти, що росія, навіть після того, як ми закінчимо війну та переможемо, може знову через 10-20 років піти в наступ. Я не кажу, що це неодмінно буде. Але ми більше не віримо російському сусіду», – підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна хотіла б бачити підтримку від ізраїльської влади, це справедливо

Він зазначив, що з таким сусідством бомбардування, крилаті ракети чи ще щось можуть бути в будь-який момент, тому має бути розвинена протиповітряна оборона Української держави.

Зеленський переконаний, що велику роль у післявоєнній Україні відіграватимуть безпекові інституції, забезпечення безпеки в усіх публічних місцях, у суспільстві.

Він також зазначив, що нині багато українців уже знають, як дати відсіч агресору, і в майбутньому методи залучення якомога більшої кількості громадян до оборони держави лише вдосконалюватимуться.

Водночас Президент пообіцяв, що в Україні буде лібералізовано багато речей.

«Ми вже це зробили, підготували багато законопроєктів, реформ у нашій державі. Потрібно, щоб у країні без будь-якої бюрократії все дуже швидко розвивалося», – сказав він.

Читайте також: Зеленський: Між Україною та росією - величезна прірва

За даними ОП, до онлайн-спілкування з Президентом долучилися представники семи інститутів, 14 наукових шкіл і дослідницьких центрів Ізраїлю. Приблизна аудиторія – 20 тисяч осіб. Цей захід також транслювався в соціальних мережах, на YouTube каналах та на місцевому телебаченні.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-