Зеленський: Між Україною та росією - величезна прірва

Зеленський: Між Україною та росією - величезна прірва

Укрінформ
В України та росії спільний кордон, але між нами – величезна прірва.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спілкування зі студентами канадських вишів, передає Укрінформ.

«Україну й Канаду розділяє океан і 7 тисяч кілометрів, але між нами існує повне порозуміння. Україну й росію розділяє спільний кордон, але між нами – величезна прірва. У словах, вчинках, а головне – у цінностях. У 2019 році я говорив про свою країну мрії. Про державу, де найвищою цінністю є людина. У 2022 році ми воюємо проти агресора, де найвища цінність – це зброя», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що вважав своєю метою масштабну діджиталізацію України, тому ми стали «країною у смартфоні». Тоді як мета рф – масштабна окупація України.

«І ми стали країною в берцях. Країною в танках, літаках і кораблях. Країною в окопах і бомбосховищах. Змінився наш уклад, але не наш світогляд. Змінився шлях, яким ми йдемо до мети, але не змінилася мета», - підкреслив Президент.

Він додав, що викладачі українських університетів іноді читають лекції студентам з окопу, online, у Skype, а вчителі записують відеоуроки та завдання для школярів у метро, під час повітряної тривоги. Наші військові, не залишаючи позицій на передовій, можуть укласти шлюб у Zoom.

«Три роки тому нашою метою була реальна децентралізація. Три роки по тому метою рф стала нікому незрозуміла «денацифікація». Три роки тому ми говорили про спроможне місцеве самоврядування. Три роки по тому ми говоримо про потужну територіальну оборону. Це були інші часи, та наші цілі не стали іншими. Єдина поправка – заради того, щоб втілити все це в життя, сьогодні ми воюємо проти другої армії світу. Ми б’ємося за своє майбутнє, свою свободу і свою землю. Так само, як і 80 років тому, у часи Другої світової війни», - підсумував Зеленський.

Читайте також: Зеленський звернувся до студентів Канади: Ми б’ємося за можливість збудувати нову Україну

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-