Клімкін прогнозує збільшення внеску ЄС у перемогу України після надання статусу кандидата

Клімкін прогнозує збільшення внеску ЄС у перемогу України після надання статусу кандидата

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що Європейський Союз після надання України статусу кандидата у члени ЄС збільшить підтримку нашої країни задля перемоги у війні з росією.

Таку думку дипломат висловив під час онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це (надання України статусу кандидата у члени ЄС. – Ред.) вплине однозначно позитивно і на нашу віру в себе, і стовідсотково вплине на підтримку наших партнерів. Це не значить, що відразу буде умовно на сто одиниць якоїсь зброї більше. Але якщо нас розглядають як частину свого майбутнього, то звичайно, в нашій перемозі не просто зацікавлені, а без перемоги насправді ніяк», - сказав Клімкін.

За його словами, якою буде ця перемога – інше питання, але без цього Україна не стане членом ЄС.

«Якщо Європейський Союз каже так нам у сенсі кандидатства, то, звісно, він буде вкладатися в історію нашої перемоги», - вважає колишній очільник МЗС.

Читайте також: Кандидатство України в ЄС: Президент запевнив, що докладе усіх зусиль для ухвалення рішення

Як повідомлялося, Єврокомісія 17 червня оприлюднила рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-