Венедіктова зустрілась із генпрокурором США - про що говорили

Венедіктова зустрілась із генпрокурором США - про що говорили

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова та генпрокурор США Меррік Гарланд обговорили об‘єднання зусиль в юридичній сфері та формат співпраці американської сторони зі Спільною слідчою групою, що розслідує воєнні злочини рф.

Про це Ірина Венедіктова написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Обговорили об‘єднання зусиль в рамках нашого юридичного фронту та формат співпраці американської сторони зі Спільною слідчою групою, що розслідує воєнні злочини рф. Правова підтримка так само необхідна і дієва, як і постачання зброї для боротьби із рф, яка вчиняє безпрецедентно масштабні звірства щодо мирного населення нашої держави", - поінформувала Венедіктова.

Генпрокурор наголосила, що зараз Україні надзвичайно потрібна допомога «на землі» та спецобладнання. За її словами, Сполучені Штати розглядають можливість підтримати Україну додатковими професійними силами та устаткуванням.

Читайте також: Команду Мін’юсту США з розслідування воєнних злочинів в Україні очолить «мисливець на нацистів»

"Зокрема, ми очікуємо на експертну підтримку в сфері повернення активів. Ми активно співпрацюємо щодо розшуку майна воєнних злочинців із американською Cleptocapture Task Force", - зазначила Венедіктова.

Також, додала генпрокурор, було обговорено співпрацю із США у сфері протидії екологічним злочинам.

"В умовах війни для нас це серйозний виклик, адже наругу росії над нашим довкіллям ми вже розслідуємо у 12 кримінальних провадженнях за фактами екоциду", - написала Венедіктова.

Читайте також: Для України важливо, щоб США увійшли в спільну групу з розслідування злочинів росіян - Венедіктова

Під час перемовин Венедіктова та Гарланд розглянули також питання взаємодії в сфері кібербезпеки та питання подолання корупції та незаконних фінансових потоків, що є важливим маркером на шляху до членства України в Європейському Союзі.

Венедіктова подякувала американським колегам за оцінку роботи української правоохоронної системи в надскладних умовах війни. А також відзначила вклад в нашу результативність експертів зі створеної США, ЄС та Великобританією Консультативної групи - Atrocity Crimes Advisory Group.

У зустрічі, окрім генерального прокурора Сполучених Штатів Америки Мерріка Гарланда та команди Департаменту юстиції, брала участь Посол США з особливих повноважень глобального кримінального правосуддя Бет ван Скак.

Як повідомляв Укріфнорм, генеральний прокурор США у вівторок прибув з неанонсованим візитом в Україну з метою підтримки спільних зусиль щодо виявлення й притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах.

Фото: Ірина Венедіктова, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-