Команду Мін’юсту США з розслідування воєнних злочинів в Україні очолить «мисливець на нацистів»

Команду Мін’юсту США з розслідування воєнних злочинів в Україні очолить «мисливець на нацистів»

Укрінформ
Команду Міністерства юстиції США, яка займатиметься пошуком і притягненням до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні, очолить головний американський «мисливець на нацистів» Елі Розенбаум.

Про це, як повідомляє CNN, заявив у вівторок під час візиту до України генпрокурор США Меррік Гарленд, передає Укрінформ.

«Команда складатиметься з експертів у розслідуваннях, пов’язаних із порушеннями прав людини та воєнними злочинами», - зазначив у цьому зв’язку генпрокурор.

За даними Міністерства юстиції США, Розенбаум має 36-річний досвід роботи за фахом. Раніше він обіймав посаду директора зі стратегії та політики у сфері захисту прав людини. На його рахунку – понад 100 справ з обвинуваченнями у нацизмі, на підставі яких були прийняті рішення про позбавлення американського громадянства або про депортацію.

Читайте також: Генпрокурори п'яти країн заявили про підтримку України у розслідуванні воєнних злочинів рф

За словами генпрокурора США, для винних у воєнних злочинах не може бути безпечних місць.

«Міністерство юстиції США використовуватиме всі способи для притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє воєнні злочини та інші звірства в Україні», - зауважив Гарленд.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Сполучених Штатів Меррік Гарленд, який також очолює Міністерство юстиції США, у вівторок прибув з неанонсованим візитом в Україну. Його візит став жестом підтримки спільних зусиль щодо виявлення й притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах росіян в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-