Стефанішина заявляє про повний консенсус серед лідерів ЄС щодо кандидатства України

Стефанішина заявляє про повний консенсус серед лідерів ЄС щодо кандидатства України

Укрінформ
Надання Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу має повний консенсус серед лідерів країн ЄС.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Я можу поділитися важливою інформацією, що кожна з цих країн вже після рішення Єврокомісії в п’ятницю заявила, що підтримує надання Україні статусу кандидата, навіть не чекаючи безпосередньо засідання 24 червня. Я можу підтвердити, що ми маємо повний консенсус лідерів», - сказала вона.

Водночас Стефанішина зауважила, що цього тижня тривають дискусії про формат остаточно рішення.

«Кожна країна має можливість прописати додаткові умови. Але я думаю, що сьогоднішнє голосування в парламенті за дійсно історичні законопроєкти, як-от управління відходами, який 10 років не приймався через певні інтереси, а також ратифікація Стамбульської конвенції переважать цей дискурс», - наголосила урядовець.

Читайте також: Україна приєднається до ЄС так швидко, як це буде можливо - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого стане розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Єврокомісія 17 червня оприлюднила рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-