Рада затвердила антикорупційну стратегію України до 2025 року

Рада затвердила антикорупційну стратегію України до 2025 року

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон "Про засади державної антикорупційної політики на 2021–2025 роки".

Рішення підтримали 310 парламентарії, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка.

Метою законодавчого акта є досягнення суттєвого прогресу в запобіганні та протидії корупції, а також забезпечення злагодженості й системності антикорупційної діяльності усіх органів державної влади та органів місцевого самоврядування України.

Антикорупційна стратегія реалізується шляхом виконання відповідної державної антикорупційної програми, яка розробляється Національним агентством з питань запобігання корупції з урахуванням особливостей, встановлених законом, та затверджується Кабінетом Міністрів.

Координація реалізації документа та виконання заходів державної програми здійснюється НАЗК, при якому за потреби може бути створено координаційну робочу групу з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчий орган.

Читайте також: НАЗК закликає надати Україні повноцінне членство у робочій групі ОЕСР з питань хабарництва

Очікується, що затвердження антикорупційної стратегії та її подальша належна імплементація дасть змогу знизити рівень корупції в Україні, зокрема шляхом усунення або мінімізації корупційних ризиків, зменшення кількості корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, зменшення корупційного досвіду громадян та бізнесу, збільшення кількості публічних службовців, громадян та бізнесу, які готові та фактично повідомляють про відомі їм випадки корупції, зниження толерантності публічних службовців, громадян та бізнесу до корупції.

Читайте також: Єврокомісія опублікувала перелік подальших кроків України на шляху до ЄС

Затвердження антикорупційної стратегії є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-