Україна легко впорається з «кандидатськими» вимогами Єврокомісії – посол ФРН

Україна легко впорається з «кандидатськими» вимогами Єврокомісії – посол ФРН

Укрінформ
Посол Німеччини Анка Фельдгузен вважає, що Україна легко впорається з виконанням семи вимог, які Єврокомісія передбачила при винесенні рекомендації надати Україні статус кандидата у члени ЄС.

Про це дипломат сказала на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що Україна може легко впоратися, тому що насправді це вимоги, які існують уже довгі роки, вже є прогрес, можливо, не такий, якого хотіли б самі українці, особливо в судовій реформі. Але Україна не вперше розмірковує, як це можна виконати. Ми, ваші партнери, особливо Група семи, постійно в контакті з цих питань з українським урядом», - сказала посол ФРН.

За її словами, судова реформа для неї завжди була найважливішою, бо дійсно може змінити країну.

Читайте також: Президентка Єврокомісії впевнена, що Україна отримає на саміті статус кандидата в ЄС

«Я думаю, досить успішно здійснили реформу децентралізації – це справді історія успіху. Але судова реформа – це друга реформа, яка дійсно змінить країну. Впродовж усіх років роботи в Україні я стежу за тими кроками, які вже зроблені для втілення судової реформи, і робитиму це й надалі», - зазначила Фельдгузен.

Як повідомлялося, Єврокомісія 17 червня оприлюднила рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-