Президент Австрії: Зробимо все можливе, щоб зупинити загарбницьку війну рф

Президент Австрії: Зробимо все можливе, щоб зупинити загарбницьку війну рф

Укрінформ
Федеральний президент Австрії Александр Ван дер Беллен наголосив на тому, що росії не вдасться розділити європейських союзників і вони спільно зроблять "все можливе, щоб якомога швидше припинити російську загарбницьку війну".

Як передає Укрінформ з посиланням на АРА, про це австрійський президент заявив напередодні саміту "Ініціативи трьох морів" у Ризі.

"Ми не дозволимо себе розділити і зробимо все можливе, щоб якомога швидше припинити російську загарбницьку війну та відновити мир", - заявив Ван дер Беллен.

Він додав, що "у ці важкі часи, коли жахи війни повернулися до Європи, ми є разом".

Читайте також: Стефанчук закликав Австрію визнати Голодомор та інші злочини рф проти України

Як повідомляє АРА, у понеділок президент Австрії відправляється до столиці Латвії Риги, "щоб послати знак солідарності з Україною на зустрічі зі своїми колегами з країн Центральної та Східної Європи". "Ініціатива трьох морів" включає 12 країн ЄС від Балтійського до Адріатичного та Чорного моря. Агентство вказує на те, що ці країни побоюються, що вони можуть стати наступною мішенню путіна. На цьому тлі Польща наполягає на включенні України до "Ініціативи трьох морів".

Читайте також: Європа має ухвалити повне ембарго на нафту і газ із росії – Оператор ГТС

У якості гостей на саміті також очікуються федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-