Україна оприлюднила свої відповіді на опитувальник ЄС

Україна оприлюднила свої відповіді на опитувальник ЄС

Укрінформ
Офіс віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної оприлюднив запитання та надані відповіді до опитувальника, який був наданий Європейською Комісією Україні.

Опитувальник опубліковано на Євроінтеграційному порталі, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, відповіді на опитувальник були необхідним для оцінки спроможності держави виконувати зобов’язання щодо членства в ЄС та отримати статус кандидата у члени ЄС. А на основі цього документу 17 червня Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Перша частина опитувальника стосується економічних та політичних критеріїв членства, друга частина охоплює оцінку адаптації України до законодавчих норм ЄС, поінформував Офіс віцепремʼєрки.

«У найкоротші терміни ми заповнили дві частини опитувальника, я щиро дякую всім урядовцям та експертам, які долучилися до цієї кропіткої та історично важливої роботи. Сьогодні маємо перші значні результати на цьому шляху визнання України та її прагнення до членства в ЄС – Європейська Комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата. Продовжуємо активну роботу, аби вже за тиждень отримати статус кандидата на членство в ЄС», – прокоментувала Стефанішина.

Читайте також: Лідери ЄС не уявляють, наскільки українці вірять у них та в європейські цінності - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської Ради 23-24 червня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-