Лідери ЄС не уявляють, наскільки українці вірять у них та в європейські цінності - Стефанішина

Лідери ЄС не уявляють, наскільки українці вірять у них та в європейські цінності - Стефанішина

Укрінформ
Європейські лідери мають усвідомлювати, що іншого історичного моменту з такою мобілізацією їхніх суспільств і парламентів у питанні надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС не буде.

Про це заявила віцепрем’єр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час дискусії Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Однозначно, європейські лідери мають усвідомлювати, що наступного історичного моменту, коли буде така мобілізація їхнього суспільства і їхніх парламентів на підтримку України, не буде», - сказала вона.

Віцепремʼєр наголосила, що на перемовинах говорила лідерам, що вони не уявляють, наскільки українці вірять у них та в європейські цінності.

Читайте також: Стефанішина про червневий саміт ЄС: Україна не дозволить знову затягнути себе у гру обіцянок

«Я думаю, що це рішення (країн ЄС - ред.), звичайно, нас розчарує. Це буде сприйнято як зрада нас, зрада наших людей. Ми, звичайно, не відмовимося від європейської інтеграції, але будемо відчувати, що лідери ЄС свій історичний шанс змарнували», - констатувала Стефанішина.

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

За словами Ольги Стефанішиної, ще не всі європейські лідери готові ухвалити таке рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-