Шольц переконаний, що говорити з путіним «абсолютно необхідно»

Шольц переконаний, що говорити з путіним «абсолютно необхідно»

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що необхідно продовжувати прямо говорити з диктатором Росії Володимиром путіним на тлі зусиль щодо припинення війни в Україні.

Про це Шольц заявив в інтерв'ю dpa, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

"Абсолютно необхідно говорити з путіним, і я продовжуватиму це робити – як і президент Франції", – сказав Шольц через день після того, як він, президент Франції Емманюель Макрон та лідери Італії та Румунії провели переговори з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

"Необхідно, щоб деякі країни та деякі лідери говорили з ним – і необхідно, щоб це розуміли", – сказав Шольц.

Читайте також: Меркель припускає, що путін чекав на її відставку, перш ніж вторгнутися в Україну

"Коли я розмовляю з путіним, я говорю, наприклад, те саме, що говорив вам, – додав він, відповідаючи журналісту. – Будь ласка, зрозумійте, що не буде жодного миру "під диктовку", і якщо ви дійсно вірите, що відберете чиюсь землю, сподіваючись, що часи зміняться і все знову стане нормальним, то це помилка".

Шольц сказав, що його послання полягає в тому, що путін має вивести свої війська та знайти угоду з Україною, яка є прийнятною і правильною для народу України.

Читайте також: Макрон про спілкування з путіним: Розчарований – це недостатньо сильне слово

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі провели у Києві перемовини з Президентом України Володимиром Зеленським.

Фото: Michael Kappeler/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-