Меркель припускає, що путін чекав на її відставку, перш ніж вторгнутися в Україну

Меркель припускає, що путін чекав на її відставку, перш ніж вторгнутися в Україну

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель припустила, що її відставка могла бути однією з подій, на яку чекав російський диктатор путін, перш ніж розпочати повномасштабну війну проти України.

Про це Меркель заявила в інтерв'ю німецькій медіагрупі Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), яке буде повністю опублікована на їхньому порталі 18 червня, передає Укрінформ.

"Моя відставка могла мати такий самий вплив, як вибори у Франції, виведення військ з Афганістану та застій у виконанні Мінських угод", – сказала Меркель, відповідаючи на запитання, чи чекав путін зі своїм вторгненням в Україну доти, доки вона не піде з посади канцлера.

Читайте також: Меркель назвала напад росії на Україну «переломним моментом»

Водночас Меркель визнала власне безсилля у спробах вплинути на російського диктатора наприкінці свого терміну. Вона визнала, що переговори з ним наприкінці її каденції очільниці уряду Німеччини не мали жодного сенсу й не дали жодного результату.

"Було ясно, що я не буду на посту довго, і тому я просто повинна заявити, що різні спроби минулого року не мали жодної дії", – заявила колишній канцлер.

Читайте також: Меркель каже, що її провини у нападі росії на Україну немає

За словами Меркель, у 2021 році вона намагалася поговорити з путіним про новий порядок європейської безпеки та бачить причину провалу у потрясіннях на Заході того часу.

"З одного боку, путін більше не був готовий до саміту в нормандському стилі. З іншого боку, мені не вдалося створити додатковий європейсько-російський дискусійний формат про європейський безпековий порядок поряд з нормандським форматом", – заявила Меркель.

Читайте також: Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз, як зробили США - посол Мельник

Разом з тим політикиня у відставці зазначила, що не виключає своєї ймовірної участі у процесі перемовин щодо закінчення війни в Україні. Втім на питання, чи готова вона виступити, як посередниця між українською та російською сторонами, Меркель відповіла, що "це питання наразі не обговорювалось".

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-