Макрон про спілкування з путіним: Розчарований – це недостатньо сильне слово

Макрон про спілкування з путіним: Розчарований – це недостатньо сильне слово

Укрінформ
Президент Франції Емануель Макрон визнав, що його спілкування з російським президентом володимиром путім не дало бажаного результату, але вважає за необхідне продовжувати ці перемовини.

Про це Макрон сказав під час спілкування з українськими журналістами у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на ту кількість годин, які я провів у розмовах із ним ( путіним.- Ред,), і на моє нинішнє прозріння, особливо після відвідання Ірпеня та Бучі, якщо говорити про результат, то я не те що розчарований - це недостатньо сильне слово, коли бачиш це варварство і до чого все це ( дії путіна – ред.) призвело», - сказав Макрон.

Він розповів, що спілкувався з путіним з власної ініціативи і робив від імені Франції, але щоразу інформував про це колег по ЄС.

«Іноді я робив це на прохання Президента Зеленського, коли він хотів донести до путіна певні меседжі чи пропозиції», - поінформував Макрон.

За словами Президента Франції, він не мав ілюзій щодо намірів російського лідера.

"Саме тому я доклав стільки зусиль, щоби ця війна не починалася. Тому я взимку їздив у Москву, і до того стільки часу провів з цією людиною. Бо я розумів, що кожний новий етап, до якого він переходитиме, кожний новий крок створювати щось незворотнє і для України, і для Росії", – зазначив він.

Читайте також: Макрон пояснив, як у ЄС виборюють статус кандидата для України

Водночас Макрон зауважив, що попри нинішню безрезультатність перемовин з путіним, на його думку, «все одно це треба буде робити, бо так чи інакше, рано чи пізно путіну треба буде розмовляти з Президентом Зеленським і домовлятися».

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі провели у Києві перемовини з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-