Шлях до ЄС: Стефанішина заявила про потужний сигнал від Франції і Німеччини

Шлях до ЄС: Стефанішина заявила про потужний сигнал від Франції і Німеччини

Укрінформ
Жодна країна, яка приєднувалася до Європейського Союзу останні 20 років, не чула такого потужного сигналу ні від Франції, ні від Німеччини.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу звернути увагу, що жодна з країн, які приєднувалися до Європейського Союзу за останні 20 років, такого сигналу ні від Франції, ні від Німеччини не чула. Тому це дійсно вже історичний злам, а також дуже важлива трансформація у наших відносинах, зокрема, з Німеччиною», - сказала вона.

Стефанішина додала, що очікувала спільної заяви щодо надання статусу кандидата на членство в Євросоюзі за результатами зустрічі лідерів Німеччини, Франції, Італії і Румунії в Києві, однак не могла уявити, що лідери беззастережно, чітко і ясно висловлять підтримку такого рішення для України.

Віцепремʼєр також відзначила роль премʼєр-міністра Італії Маріо Драгі, який послідовно, жваво і серйозно відстоював інтереси і позицію України.

«Після останнього саміту (він) заявив, що був єдиним лідером, який підтримував кандидатство, що також було неприємно для Франції і Німеччини», - акцентувала урядовиця.

«Звісно, ми не розслабляємося, готуємося до того, що можуть бути негативні сюрпризи, але я думаю, що ми будемо очікувати гарного рішення 24 червня, навіть з урахуванням того, що скептичні країни все ж таки є», - підсумувала Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської Ради 23-24 червня 2022 року.

Читайте також: Макрон пояснив, як у ЄС виборюють статус кандидата для України

Лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії під час свого візиту до Києва 16 червня заявили, що підтримують надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-