Драгі каже, ще є час розблокувати порти – потрібно зробити все можливе

Драгі каже, ще є час розблокувати порти – потрібно зробити все можливе

Укрінформ
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі констатував, що у питанні розблокування українських портів задля уникнення світової продовольчої кризи росія не йде назустріч.

Про це він заявив на спільній пресконференції з лідерами України, Німеччини, Франції та Румунії у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Є час для того, щоб розблокувати порти. Врожай в основному буде у вересні. Ми маємо зробити все можливе, щоб не довести ситуацію до драматичної», - наголосив Драгі.

На його думку, для уникнення світової кризи потрібно зосередитися на організації вивезення українського зерна через Чорне море.

«росія, на жаль, не йде назустріч. Нам треба боротися з цією проблемою хоробро, зі сміливістю, яку проявив Президент Зеленський. І ми, європейці, маємо діяти всі разом», - наголосив очільник італійського уряду.

Читайте також: Зеленський: Блокаду портів для вивезення зерна має припинити той, хто її розпочав – росія

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та Президент Румунії Клаус Йоганніс перебувають з візитом в Україні. Вони відвідали Ірпінь та провели переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Туреччина заявила про створення «зернової» гарячої лінії з Україною та росією

Унаслідок повномасштабної російської агресії, що розпочалася 24 лютого, в портах України заблоковано понад 20 млн т зерна, близько половини з якого призначалася для потреб Всесвітньої продовольчої програми ООН. Дії росії, яка продовжує морську блокаду, краде українське зерно з тимчасово захоплених територій України та бомбить українські сховища із зерном, загрожують виникненням глобального голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-