Прем’єр Італії: Мир має бути таким, яким його хоче бачити Україна

Прем’єр Італії: Мир має бути таким, яким його хоче бачити Україна

Укрінформ
Воля України у питанні досягнення миру є визначальною, він має бути тривалим і таким, яким його хоче бачити Україна.

Про це заявив Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі на спільній пресконференції з лідерами України, Німеччини, Франції та Румунії у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже хочемо миру. Ми хочемо, щоб не постраждали інші міста, але Україна має оборонятися для того, щоб досягнути миру. І ми так чи інакше нічого не робитимемо не беручи до уваги волю України. Мир має бути таким, як його хоче Україна, і він має бути тривалим», - наголосив Драгі.

Він зауважив, що Італія повністю підтримує і буде сприяти розслідуванням воєнних злочинів, а також надаватиме допомогу у відбудові України.

Читайте також: Зеленський: Наша головна сила і найефективніша зброя – це обʼєднання

«Результатом обстрілів став жах і переляканість (людей - ред.), але я чув від людей і сподівання. Ці сподівання ми покликані підтримати і допомогти Україні відбудувати своє майбутнє», - наголосив глава італійського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, Канцлер Німеччини Олаф Шольц, Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та Президент Румунії Клаус Йоганніс перебувають в Україні. Європейські лідери відвідали Ірпінь на Київщині та провели переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-