росія шукає нові способи залякування Європи і не хоче миру — Зеленський

росія шукає нові способи залякування Європи і не хоче миру — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що росія шукає нові способи, щоб залякати Європу та захопити більше української землі, і не хоче миру.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави поінформував, що з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом вони “торкнулися сьогодні теми дипломатичних зусиль, які докладаються різними сторонами для того, щоб відновити мир”.

“Всі бачать, що єдиною перепоною для усіх цих зусиль є неготовність російської федерації до реальних дій, до реальних перемовин, спрямованих на відновлення миру. росія не хоче миру. Вона нічого не хоче, окрім війни. Прямо у ці хвилини, коли ми знаходимось тут, у Маріїнському палаці, російські війська продовжують жорстокий наступ на Донбасі, посилюють своє угруповування на Харківщині, укріплюють плацдарми на півдні нашої держави”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Кількість ракет, випущених росією по Україні, цього місяця може наблизитися до 3000 — Президент

Він додав, що держава-агресор повинна усвідомити, що мир не має альтернативи, і повинна почати шукати мир.

“А поки всі ми бачимо – і чули сьогодні, коли зазвучала сирена повітряної тривоги, що росія шукає тільки нових способів, щоб залякати Європу і захопити більше і більше нашої землі”, - сказав Президент.

За його словами, мета росії у цій війні – зламати Україну і через це зламати Європу в цілому.

“росія хоче показати, що європейське обʼєднання нібито не здатне бути ефективним, і що європейські цінності не можуть спрацювати для захисту свободи. Ми можемо, отже, і повинні, спільно зламати цей сценарій і довести їм, що Європа і надалі буде вільною, демократичною і, ще раз підкреслюю, що важливо, обʼєднаною”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Наша головна сила і найефективніша зброя – це обʼєднання

​Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс. Вони вже відвідали Ірпінь та провели переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-