Кількість ракет, випущених росією по Україні, цього місяця може наблизитися до 3000 — Президент

Кількість ракет, випущених росією по Україні, цього місяця може наблизитися до 3000 — Президент

Укрінформ
Загальна кількість різних російських ракет, застосованих проти України, у червні може наблизитись до трьох тисяч. Більшість із них були направлені на цивільні об’єкти.

Про це йдеться у заяві глави Української держави для представників ЗМІ, опублікованій заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ. 

“Я поінформував партнерів щодо поточної ситуації на передовій. Про героїчну оборону на Донбасі, ситуацію на Харківщині і на півдні нашої держави. Також поінформував і про ракетні удари. Загальна кількість різних російських ракет, застосованих проти України, вже цього місяця може наблизитись до 3 тисяч. Аболютна більшість з ракет була направлена на цивільні обʼєкти”, - наголосив Зеленський.

Він додав, що враховуючи це, під час зустрічі окреслив першочергові потреби України в обороні.

Читайте також: Оборона, санкції, зерно: про що говорили Зеленський і лідери Франції, Румунії, ФРН та Італії

“Ми цінуємо вже надану підтримку. І очікуємо нових поставок, передусім важкого озброєння, сучасної реактивної артилерії і систем протиракетної оборони. Кожна партія такого постачання – це врятовані життя людей. І кожен день затримки або відкладених рішень – це можливість російських військових вбивати українців і руйнувати наші міста. Існує пряма залежність – чим більше потужної зброї ми отримуємо, тим швидше можемо звільняти наших людей, нашу землю. Український народ – абсолютна його більшість – чекає на звільнення всієї нашої території”, - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс. Вони вже відвідали Ірпінь та провели переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Андрій Сибіга, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-