Макрон закликає ЄС і надалі  надсилати Україні «чіткі сигнали підтримки»

Макрон закликає ЄС і надалі надсилати Україні «чіткі сигнали підтримки»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Румунії закликав Європейський Союз продовжити надсилати сигнали підтримки Україні.

Про це пише Le Mond, передає Укрінформ.

“Біля воріт нашого Європейського Союзу розгортається безпрецедентна геополітична ситуація. Я вважаю, що ми, Євросоюз, повинні надсилати чіткі політичні сигнали Україні та українському народу в контексті його героїчного опору, який триває кілька місяців”, - зазначив Макрон.

Він уточнив, що йдеться про “продовження зусиль зі співробітництва, фінансових зусиль” і про “завершення важливих переговорів, щоб мати можливість вивозити українське зерно”, заблоковане російським флотом.

З цього приводу, зазначає видання, Париж і Бухарест домовилися тісно співпрацювати в пошуку кращих рішень стосовно надзвичайних ситуацій, запроваджених у румунському порту Констанца та на Дунаї.

Читайте також: MЗС Польщі: Макрон, Шольц і Драгі не повинні тиснути на Зеленського щодо поступок росії

Макрон також нагадав про “чіткість” французької позиції підтримки України, “без будь-якого самозаспокоєння” щодо росії. “Але ми хочемо побудувати мир”, - наголосив президент Франції.

“У якийсь момент, коли ми максимально допоможемо чинити опір, коли, я на це сподіваюся, Україна переможе, і особливо коли вогонь припиниться, нам доведеться вести переговори. Українському Президенту доведеться вести переговори з росією, і ми, європейці, будемо за цим столом”, - резюмував Макрон.

Як повідомлялося, президент Франції 14-15 червня відвідав з візитами у Румунію та Молдову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-