MЗС Польщі: Макрон, Шольц і Драгі не повинні тиснути на Зеленського щодо поступок росії

MЗС Польщі: Макрон, Шольц і Драгі не повинні тиснути на Зеленського щодо поступок росії

Укрінформ
В МЗС Польщі знають про плани спільного візиту президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца та прем’єра Італії Маріо Драгі до Києва і переконані, що троє лідерів не повинні чинити тиск на Президента Володимира Зеленського, аби він пішов на поступки рф.

Про це в ефірі Польського радіо у понеділок сказав заступник глави польської дипломатії Марцін Пшидач, передає Укрінформ. 

Зокрема, заступник глави МЗС Польщі зауважив, що у міністерстві знають про наміри Макрона, Шольца і Драгі здійснити такий візит. За його словами, президент Польщі Анджей Дуда віддавна закликав президента Франції та канцлера ФРН відвідати Київ і на власні очі побачити Бучу та Бородянку.

“Можливо, це змінить їхній підхід. Тому побачимо, який результат принесе цей візит після того, як він відбудеться”, - зазначив Пшидач.

Читайте також: Посол Мельник розповів про очікування від візиту Шольца до України

Він нагадав, що спочатку погляди президента Єврокомісії та глави європейської дипломатії Урсули фон дер Ляєн та Жозепа Борреля теж були “неоднозначними”. Утім, після візиту в Україну вони зрозуміли, “що таке війна”.

Польський дипломат зазначив, що він “не має ілюзій”, що ці троє лідерів після відвідання України повністю змінять свої погляди.

“Їх ставлення (до ситуації в Україні – ред.), однозначно, на сьогодні є іншим (ніж Польщі – ред.). Над цим треба працювати, щоб вони дійсно не тиснули на Володимира Зеленського щодо будь-яких поступок”, - зазначив заступник глави МЗС РП.

Він наголосив, що не розуміє, чому Україна "повинна щось пробачати росії".

Читайте також: Посол Польщі - про «порятунок обличчя» путіна: Нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї

“Можливо, якась із західних країн хотіла б власним коштом дозволити путіну зберегти обличчя”, - зауважив заступник глави польської дипломатії.

За повідомленням італійського видання La Stampa, Драгі, Макрон і Шольц здійснять візит до України 16 червня. 

Як повідомлялося, польські лідери, зокрема президент Анджей Дуда і прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, переконують, що Варшава ніколи не погодиться на міжнародну угоду з рф коштом втрати Україною своїх територій і домовленостей з путіним за спиною української влади.

росія з 24 лютого веде широкомасштабну збройну агресію проти України.

Фото: www.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-