Петербурзький форум став черговим інструментом пропаганди рф – МЗС України

Петербурзький форум став черговим інструментом пропаганди рф – МЗС України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України констатувало поразку спроб росії продемонструвати підтримку міжнародної ділової спільноти через Петербурзький міжнародний економічний форум.

Про це йдеться у коментарі МЗС, передає Укрінформ.

У ньому зазначається, що збройне вторгнення рф на територію України не лише призвело до десятків тисяч жертв та захоплення частини української землі, але і спричинило хвилю глобальної інфляції, зростання бідності та дефіциту продовольства в усьому світі.

«Спроби росії продемонструвати, що вона досі користується підтримкою з боку міжнародної ділової спільноти через Петербурзький міжнародний економічний форум (ПМЕФ), зазнали поразки. Такої підтримки немає, про що красномовно свідчать списки як учасників, так і спонсорів заходу», - наголосило міністерство.

Крім того, МЗС заявило про відсутність подиву через повідомлення російської сторони про те, що цього року в рамках форуму не відбудеться традиційна зустріч путіна з міжнародними інвесторами та представниками міжнародних ЗМІ: «Адже іноземні компанії масово залишають російський ринок, не маючи віри в його перспективи. Симптоматично, що модераторами пленарних засідань форуму стануть кремлівські пропагандисти».

«Таким чином можна констатувати, що ПМЕФ став черговим російським симулякром, інструментом російської пропаганди, який не має відношення до сучасної економіки та торгівлі», - підсумували дипломати.

Зовнішньополітичне відомство також висловило розчарування діями тих поодиноких представників іноземного бізнесу, які продовжують ділові контакти з росією, відзначивши, що розглядає співпрацю з державою-агресором та сплату податків в російський державний бюджет як підтримку війни та заробляння на крові українців.

Читайте також: Кулеба: Вихід з росії – не тільки морально правильно, а й вигідно для бізнесу

Насамкінець МЗС закликало іноземний бізнес вийти з російського ринку та остаточно розірвати зв'язки з росією і переносити свою діяльність до України.

«російська економіка приречена на колапс, зокрема через високий рівень корупції, неефективний державний апарат, державні видатки та роботу державних компаній-монополістів. Приватна ініціатива та справжня економічна свобода не можуть розвиватися в умовах тоталітаризму та ізоляціонізму, які панують на теренах російської федерації», - зазначило відомство.

Як повідомлялося, 15-18 червня в росії проходить Петербурзький міжнародний економічний форум. Серед його гостей були ватажки так званої «днр» та представники Талібану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-