Саміт Тримор’я у Ризі обговорить відносини з Україною

Саміт Тримор’я у Ризі обговорить відносини з Україною

Укрінформ
Саміт лідерів Ініціативи Трьох морів (Тримор’я) обговорить 20-21 червня у Ризі, між іншими питаннями, співпрацю з Україною.

Про це в ефірі радіо Wnеt повідомив міністр канцелярії президента Польщі Павел Шрот, передає Укрінформ.

“Під час саміту Тримор’я в Ризі порушуватиметься тема відносин між цією Ініціативою й Україною”,- заявив Шрот.

Він зазначив, що саміт також частково матиме “балтійський характер”.

Читайте також: Тримор’я неможливе без вільної та суверенної України - Моравецький

Шрот висловив сподівання, що архітектура безпеки в басейні Балтійського моря швидко зміниться, оскільки дуже важливі країни цього регіону – Швеція та Фінляндія - претендують на членство в НАТО. Відтак, є декілька проблем, які потрібно вирішити, що і буде предметом обговорень під час саміту Тримор’я.

Нещодавно глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив, що Ініціатива Трьох морів (Тримор’я) неможливе без залучення до неї України.

Читайте також: Блок Британія-Польща-Україна: коли, як, навіщо?

Як повідомлялося, започаткована у 2015 році президентами Польщі Анджеєм Дудою та Хорватії Коліндою Грабар-Китарович Ініціатива трьох морів, тобто створення партнерського блоку від Балтійського до Чорного та Адріатичного морів, спрямована на поглиблення інтеграції країн Центральної та Східної Європи. Проєкт об’єднує 12 країн Центрально-Східної Європи, які є членами ЄС: чотири країни Вишеградської групи, країни Балтії, Австрію, Хорватію, Румунію, Словенію та Болгарію. Основний акцент Ініціативи спрямовується на розвиток інфраструктурних проєктів.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-