Стефанчук, попри спротив проросійської партії, таки виступить в австрійському парламенті

Стефанчук, попри спротив проросійської партії, таки виступить в австрійському парламенті

Укрінформ
Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук у вівторок перебуватиме з візитом в Австрії, у ході якого, зокрема, виступить з промовою у Національній раді.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Австрійське агентство преси (АРА).

"У вівторок у Нацраді виступить спікер українського парламенту Руслан Стефанчук", - йдеться у повідомленні.

Раніше австрійська ліберальна партія "Neos" виступала з ініціативою запросити Президента України Володимира Зеленського виступити по відеозв'язку у нижній палаті парламенту Австрії, однак це не знайшло підтримку з боку правопопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPO), а також зволікаючу позицію зайняли соціал-демократи. При цьому FPO намагалася пізніше заблокувати й виступ голови Верховної Ради України у Національній раді.

Читайте також: Стефанчук закликав бельгійський парламент підтримати євроінтеграцію України

Як інформує АРА, Стефанчук під час перебування у Відні також проведе зустрічі з президентом Александером Ван дер Белленом та федеральним канцлером Карлом Негаммером.

Очікується, що головною темою зустрічей голови ВРУ у Відні стане питання надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер раніше заявив, що статус кандидата на членство в ЄС має надаватися Україні за умови надання цього статусу одночасно й іншим претендентам – країнам Західних Балкан та Молдові.

Читайте також: В Австрії почав роботу вже сьомий почесний консул України

Перед цим глава уряду Австрії заявляв, що не вважає ймовірним швидке членство України в ЄС та виступає за створення "європейської підготовчої зони" як проміжного етапу між співпрацею та повним вступом до ЄС таких країн, як Україна та Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-