Україна готова пройти складний шлях до повноцінного членства в ЄС - Стефанчук

Україна готова пройти складний шлях до повноцінного членства в ЄС - Стефанчук

Фото
Укрінформ
Позитивне рішення щодо кандидатства України на вступ до ЄС надасть неймовірну мотивацію кожному українцю, кожному переселенцю, який очікує на шлях додому, кожному солдату, який в окопі відбиває наступ російської федерації.

Тому що ідея європейської інтеграції є однією з найбільш визначальних для України. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі з головою Палати представників Федерального парламенту Королівства Бельгія Еліан Тільє та головою Комітету в закордонних справах Федерального парламенту Королівства Бельгія Ельз Ван Хоф.

Спікер українського парламенту запевнив присутніх: Україна розуміє, що отримання кандидатства - лише початок шляху.

«Ми хочемо отримати першу точку старту, дорожню мапу, яку ми маємо виконати для того, щоби стати повноцінним членом ЄС», - зазначив Стефанчук.

За його словами, Україна готова пройти складний шлях до повноцінного членства із проведенням усіх необхідних для цього реформ.

«Це потужне юридичне закріплення, що ми на правильному шляху, і ця підтримка сьогодні вкрай необхідна Україні», - підкреслив Стефанчук та висловив сподівання, що Голова Палати представників парламенту Бельгії використає свій вплив для того, щоб Україна отримала позитивне рішення.

У свою чергу Еліан Тільє зазначила, що Україна перебуває у дуже незвичній ситуації.

«Ніколи в Європі не думали, що буде війна, Європейський Союз фактично був створений для того, щоби нести мир. Серце Європи має битися в напрямку миру. Водночас щоби Європа продовжила існувати та працювати, вона має бути уважна до своїх цінностей», - підкреслила Тільє.

Читайте також: Стефанчук закликав бельгійський парламент підтримати євроінтеграцію України

У відповідь Стефанчук зауважив, що будь-яке об’єднання утворюється саме на цінностях і принципах, і сьогодні світ бачить, що українці складають іспит на відповідність європейським принципам, віддаючи за них найцінніше - свої життя.

Голова ВР подякував Бельгії за те, що вона є лідером у питанні заморожування активів російської федерації, обсяг яких у цій країні сягає 200 млрд євро. За його словами, важливо віднайти механізм, аби відновлення України відбувалося саме за рахунок таких коштів, а не за рахунок платників податків ЄС.

Також спікер українського парламенту порушив проблему відсутності паритету із ворогом у питанні озброєння. «Дуже складно виграти війну з росією, коли ми з нею воюємо тією самою старою радянською зброєю, тому що це війна на знищення. А оскільки кількість наших солдат у рази менша, ніж кількість ворога, то результат такого способу війни нам зрозумілий», - підкреслив Стефанчук і додав, що тільки надання Україні сучасної високотехнологічної зброї дасть можливість змінити ситуацію на користь України.

Читайте також: У Німеччині прихильників членства України в ЄС більше, ніж противників

Стефанчук висловив вдячність народу Бельгії за надання прихистку та допомоги біженцям з України. «Попри те, що шість мільйонів українців сьогодні перебувають за кордоном, я глибоко переконаний, що вони продемонстрували Європі, що українці - висококультурні, високоосвічені й дуже патріотичні люди. Єдина їхня мрія - це повернутися назад в Україну», - підкреслив Голова ВР.

У свою чергу Тільє також висловила свою підтримку Україні. «Роль України дуже важлива, і не тільки для вашого членства, але загалом для Європейського Союзу, на ваших плечах багато чого лежить», - зауважила вона.

Фото: пресслужба Апарату ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-