Берлін не називає дати візиту Шольца до Києва

Берлін не називає дати візиту Шольца до Києва

Укрінформ
У Берліні поки що не називають дати можливого візиту канцлера ФРН Олафа Шольца до Києва.

Відповідну інформацію ЗМІ про таку поїздку прокоментував у понеділок на брифінгу в Берліні заступник офіційного представника федерального уряду Вольфганг Бюхнер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви всі знаєте про повідомлення щодо планів візиту федерального канцлера… Прошу вашого розуміння, але я не можу повідомити нічого нового в цьому питанні», - сказав він.

«Ми твердо стоїмо на боці України», - запевнив при цьому Бюхнер, додавши, що канцлер ФРН перебуває у постійному контакті з українським лідером, а також нагадавши, що Україну відвідали вже кілька німецьких політиків та міністрів.

Читайте також: MЗС Польщі: Макрон, Шольц і Драгі не повинні тиснути на Зеленського щодо поступок росії

Він також зазначив, що офіційний Берлін перебуває у постійному контакті з партнерами по ЄС і НАТО з усіх питань, які стосуються війни в Україні.

Як повідомлялось, ЗМІ писали про плани Шольца здійснити візит до Києва ще цього місяця, до саміту G7, у якій головує зараз Німеччина. Пізніше навіть називалася дата – 16 червня. Джерела стверджують, що разом із Шольцем приїдуть президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-