рф використовує продовольчу кризу як інструмент ведення війни - Подоляк

рф використовує продовольчу кризу як інструмент ведення війни - Подоляк

Укрінформ
Влада рф використовує продовольчу кризу як один із інструментів ведення війни і створює максимально жорсткий тиск в інформаційному полі.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю білоруському виданню "Зеркало" заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

«росія використовує продовольчу кризу як один із інструментів ведення війни. І при цьому москва все гіпертрофує і створює максимально жорсткий тиск в інформаційному полі. На мою думку, Україна вирішує це питання завдяки сусідам», - сказав він.

Читайте також: Україна готова вивозити зерно коридором з кораблів цивілізованих країнЗеленський

Подоляк додав, що нині територія білорусі контролюється росіянами.

«І як вони (росіяни – ред.), не отримавши для своєї країни жодного бонусу, погодяться на відкриття навіть залізничної колії (для вивезення українського зерна через білорусь – ред.). Нагнітання теми продовольчої кризи — тактика росії, навіщо їм від неї відмовлятися на користь, по суті, маріонеткової групи під назвою кабінет пана лукашенка? Я не розумію», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України закликало голову Африканського союзу для врегулювання продовольчої кризи апелювати до росії як до першоджерела проблеми та поважати законне занепокоєння України щодо власної безпеки.

Через блокаду росією українських морських портів на світовий ринок не потрапили 7 млн ​​тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку і неминуче спричинить світову продовольчу кризу та зростання інфляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-