Рішення про членство України буде вирішальним і для ЄС також – Зеленський

Рішення про членство України буде вирішальним і для ЄС також – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що рішення щодо членства України в ЄС буде мати важливе значення як для нашої країни, так і для самого Європейського Союзу.

На цьому він наголосив під час спільної з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі із журналістами у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз, безумовно, вирішальний час не тільки для України, а й для Європейського Союзу, для усього європейського континенту. Саме зараз визначається, яким буде майбутнє об'єднаної Європи та чи буде це майбутнє взагалі. росія хоче зруйнувати європейську єдність, хоче залишити Європу розколотою, хоче залишити її слабкою. Вся Європа - це мішень для росії. Ми впевнені, Україна – лише перший етап в цій агресії та в цих планах. Саме тому позитивна відповідь Європейського Союзу на українську заявку щодо членства може стати позивною відповіддю на взагалі майбутнє європейського проєкту», - сказав Зеленський.

Читайте також: Надання Україні кандидатства на членство у червні є запорукою перемоги у війні – ОП

Президент підкреслив те, що український народ вже зробив надзвичайно високий внесок у захист спільної з ЄС свободи, спільних цінностей. Тисячі життів було віддано за те, щоб у нашій державі та в усій Європі можна було жити як вільна людина. «У час такої жорстокої війни державні та суспільні інституції України залишаються стійкими, наші люди абсолютно інтегровані в європейський простір», - сказав він.

Глава держави додав, що за дуже короткий час Україна надала вичерпні відповіді в опитувальнику від ЄС, тому нині очікує від Євросоюзу відповіді.

Він зазначив, що дуже радий знову бачити Президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн в Україні. «Сам за себе говорить той факт, що це вже другий за два місяці візит в Україну", - зауважив Зеленський.

Читайте також: Висновок щодо статусу кандидата для України буде до кінця наступного тижняфон дер Ляєн

Як повідомлялося, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у суботу приїхала до Києва, щоб зустрітися з українським Президентом Володимиром Зеленським та обговорити просування України до членства в ЄС.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання нашій державі статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-