Зеленський: Європейський проєкт точно не може бути завершений без України

Зеленський: Європейський проєкт точно не може бути завершений без України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Європейський проєкт не може бути завершений без України.

Про це він сказав під час спільної з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрічі із журналістами у Києві, передає кореспондент Укрінформ.

«Європейський проєкт точно не може бути завершений без України, і це абсолютно очевидно саме зараз, коли український народ захищає майбутнє для себе і для всіх народів і Заходу, і Сходу, і Півночі, і Півдня Європи», - заявив глава держави.

За його словами, рішення Європейської ради щодо кандидатства України в ЄС стане історичним для нашої держави.

«Звичайно, наш народ розуміє, що статус кандидата - це лише початок шляху до членства в Європейському Союзі. Звичайно, у нас є досягнення у реформах, в імплементації угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, в галузевій інтеграції. Звичайно, нашій державі ще потрібно пройти цей довгий шлях від кандидатства до повноправного члена. Але всі вже бачили, що український народ настільки цінує свободу, настільки готовий боротися за своє майбутнє, що зробить усе необхідне для європейської інтеграції", - запевнив Президент.

Читайте також: Висновок щодо статусу кандидата для України буде до кінця наступного тижня – фон дер Ляєн

Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за змістовні перемовини, за її лідерство та увагу до України. "Вірю, що вже найближчим часом будемо спілкуватися з вами на новому рівні наших відносин – України та ЄС", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн 11 червня прибула до Києва, щоб зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським та обговорити просування України на шляху до членства в ЄС.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання нашій державі статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-