Важка зброя, санкції та експорт: Кулеба поговорив з главами МЗС Польщі й Литви

Важка зброя, санкції та експорт: Кулеба поговорив з главами МЗС Польщі й Литви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у телефонних розмовах з польським і литовським колегами в суботу обговорив поставки важкої зброї, сьомий пакет санкцій та розблокування експорту з України.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сьогодні вранці у мене була телефонна розмова з моїм польським колегою та другом Збігнєвом Рау для обговорення наступних поставок важкого озброєння в Україну та сьомого пакета санкцій ЄС щодо рф. Я також висловив свою підтримку його важливим зусиллям як чинного голови ОБСЄ», - написав Кулеба.

Він також поінформував, що провів телефонну розмову з литовським колегою Габріелюсом Ландсбергісом.

«Працюємо разом над вирішенням проблеми розблокування українського експорту продовольства. Литва повністю розуміє та поділяє безпекові занепокоєння України. Нам потрібно більше важкої зброї для захисту Одеси з моря», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, Євросоюз запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем.

Читайте також: Шлях росії до столу переговорів лежить через поразки на полі бою - Кулеба

Через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Президент росії володимир путін заявив, що рф готова експортувати зерно та добрива за умови зняття санкцій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив 31 травня, що Україна працює над міжнародною операцією під егідою ООН з флотами партнерів для створення безпечних торгових шляхів українського експорту продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-