Зеленський закликає провести реформу ООН, щоб жодна країна не могла порушувати міжнародне право

Зеленський закликає провести реформу ООН, щоб жодна країна не могла порушувати міжнародне право

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності реформування Організації Об’єднаних Націй, щоб мати змогу реагувати на глобальному рівні на будь-яку агресію.

Про це він заявив під час виступу на Азійському саміті з безпеки «Діалог Шангрі-Ла», повідомляє Укрінформ.

«Ми можемо забезпечити реформу ООН. Щоб усі держави дотримувалися міжнародного права, щоб ніхто не порушував світовий порядок. Система ООН і, зокрема, Рада Безпеки ООН на сьогодні не дають справедливого представництва для більшості народів світу. Голос цілих регіонів планети часто не може бути почутий саме тоді, коли це життєво важливо», - зазначив глава держави.

На його думку, якби ця реформа вже відбулася, світ сьогодні міг би реагувати на будь-яку агресію – і не тільки росії – на глобальному рівні.

Водночас Президент підкреслив, що російське керівництво хоче відкинути всі здобутки історичного розвитку людства, зокрема систему міжнародного права, і повернутися до життя, як у ХІХ столітті чи навіть раніше.

Читайте також: Світу вже пізно заспокоювати росію, треба ставити її на місце - Зеленський

«російська пропаганда дуже старається поширити й у ваших країнах, як і в багатьох інших, дезінформаційну тезу про те, що нібито війна росії проти України – це щось таке про НАТО, про роль Америки, про намагання Заходу кудись просунутись у Європі. Але війна росії проти України – це далеко не тільки про Європу. Це про глобально важливі речі», - наголосив Зеленський, звертаючись до учасників Азійського саміту.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-