Стефанчук зустрівся зі спікерами обох палат парламенту Нідерландів

Стефанчук зустрівся зі спікерами обох палат парламенту Нідерландів

Укрінформ
Нідерланди тільки виграють від надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляє у Твіттері.

«Нідерланди тільки виграють від надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. На цьому наголошував під час зустрічі зі спікерами обох палат парламенту Нідерландів Верою Бергкамп і Яном Антоні Брауном. Вони запевнили, що чітко почули мої меседжі та передадуть їх парламентським колегам», - заявив Стефанчук.

Голова ВР у Фейсбуці також заявив, що всі мають зрозуміти одне: це не війна проти України, це війна проти Європи, європейських цінностей і принципів. І сьогодні на обороні цих принципів і цінностей стоїть Україна.

Читайте також: Україна не розглядає жодних альтернатив статусу кандидата на вступ до ЄС - Стефанчук

За його словами, рішення, яке має ухвалити ЄС 23-24 червня, - не просто рішення, а політичний імпульс, який має почути Україна, а не росія у разі його неухвалення.

«Я спілкувався з багатьма нідерландськими бізнесменами, які на питання, чи проти вони надання кандидата в ЄС Україні, відповідають, що не проти, адже їх цікавить 45-мільйонний ринок України. Така сама відповідь від нідерландських фермерів, які хочуть співпрацювати з українцями на відкритому ринку землі в Україні», - заявив Стефанчук.

Він також зауважив, що народи України та Нідерландів завжди були разом як у гарні, так і у скрутні часи.

«Сьогодні ми потребуємо, аби наші довірливі й дружні відносини продовжувалися», - заявив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук про статус кандидата: Україні не потрібні привілеї, але важливо зафіксуватися на шляху до ЄС

Як він розповів, Бергкамп запевнила, що чітко почула меседжі й зробить усе можливе, щоб донести це повідомлення до колег у парламенті. Вона зазначила, що «напад на Україну - це напад на мир, безпеку та демократію».

Браун висловив свою солідарність з українським народом і захоплення стійкістю та силою українських Збройних сил і цивільного населення.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: Руслан Стефанчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-