У Польщі серйозно сприймають публічні погрози російських політиків – посол

У Польщі серйозно сприймають публічні погрози російських політиків – посол

Укрінформ
У Польщі цілком серйозно сприймають публічні погрози російських політиків на адресу країни і обговорення на російському телебаченні ядерних ударів по ній.

Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв’ю Укрінформу.

«У нас немає жодних ілюзій. Мета агресії, яка почалася наприкінці лютого, – не захопити окремі міста України, а змусити всіх у Європі повернутися на 30-40 років назад», - сказав дипломат.

За його словами, у Польщі розуміють, що росія реалізуватиме цю мету десь воєнними, десь економічними, десь дипломатичними інструментами.

«Ми усвідомлюємо, що якби ми не вирішили підтримати Україну, то вони дійшли б до нас швидше», - зазначив посол.

Водночас він підкреслив, що безпрецедентна консолідованість міжнародної спільноти вже підтвердила помилковість розрахунку рф, що Україна залишиться сам-на-сам, і ніхто не відреагує на повномасштабне вторгнення.

«Тому всі російські погрози спрямовані саме на те, щоб локалізувати конфлікт. Але саме тому, що росія вдається до таких погроз, ми маємо розуміти, що насправді цей конфлікт – наш шанс зупинити режим, який загрожує світові, а не лише Харкову чи Сєвєродонецьку. І що ми можемо створити умови для мирного життя в Європі на 20-30-40 років», - вважає посол Польщі в Україні.

Читайте також: Путін перетворюється на імператора антиутопії: дайджест пропаганди РФ за 9 червня

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-