Зеленський і Макрон будуть підтримувати зв’язок у контексті заявки України на вступ до ЄС

Зеленський і Макрон будуть підтримувати зв’язок у контексті заявки України на вступ до ЄС

Укрінформ
Президенти України і Франції підтримуватимуть зв’язок у контексті висновку Європейської комісії щодо заявки нашої держави на вступ до ЄС.

Про це Еммануель Макрон і Володимир Зеленський домовилися під час телефонної розмови у четвер, передає Укрінформ із посиланням на Єлисейський палац.

“Вони домовилися підтримувати зв’язок, особливо з огляду на думку, яку Європейська комісія дасть щодо заявки України на вступ до ЄС, та обговорення, що відбудеться на засіданні Європейської Ради 23 та 24 червня”, - йдеться у комюніке.

Крім того, зазначається, що Макрон поцікавився в Зеленського останніми подіями в Україні, а також потребами нашої країни у військовій техніці, політичній і фінансовій підтримці та гуманітарній допомозі.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном ситуацію на фронті та оборонну підтримку України

“Він сказав президенту Зеленському, що Франція залишиться мобілізованою для задоволення потреб України, включаючи важке озброєння”, - повідомляє Єлисейський палац.

Як повідомляв Укрінформ, наступного тижня Європейська комісія оприлюднить висновок з конкретними рекомендаціями щодо заявки України на членство в ЄС.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської Ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-