Президент України обговорив із прем‘єром Чорногорії прогрес обох країн на шляху до ЄС

Президент України обговорив із прем‘єром Чорногорії прогрес обох країн на шляху до ЄС

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем‘єр-міністром Чорногорії Дрітаном Абазовичем прогрес обох країн на шляху до Європейського Союзу. 

Про це глава Української держави повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

"Поговорили з прем’єр-міністром Чорногорії Дрітаном Абазовичем про прогрес наших країн на шляху до ЄС. Вдячний за повну підтримку України як у цьому питанні, так і в питанні санкцій. Окреслили плани на майбутнє щодо двосторонньої та регіональної співпраці", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Не може бути й мови про продовження членства росії у FAO

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника.

Представники Європейської ради проведуть предметну дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-