Білий дім запевнив: НАТО і G7 зберігають тверду єдність на підтримку України

Білий дім запевнив: НАТО і G7 зберігають тверду єдність на підтримку України

Укрінформ
Сполучені Штати впевнені у єдності й готовності НАТО, а також країн G7 рішучого протистояти російській агресії й підтримувати Україну.

Про це заявив  під час спілкування з журналістами на борті президентського літака радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Уявлення про те, ніби існують ознаки тріщин, розколу чи відсутності єдності, я думаю, спростовується тим, що ми бачимо насправді», - зауважив радник Байдена у відповідь на запитання, наскільки Сполученим Штатам важко підтримувати єдність НАТО.

За його словами, преса чомусь схильна припускати неминучий занепад рішучості та стійкості західних країн, натомість «усі факти вказують на протилежне». У цьому зв’язку він нагадав, що не тільки США, але і європейські країни щодня роблять нові оголошення про оборонну допомогу, Євросоюз недавно запровадив новий «далекосяжний пакет санкцій», у тому числі у сфері енергетики.

Читайте також: Штати забезпечать Україну всім необхідним, аби відбити агресію росії - радник Байдена

«Тож, я думаю, що (саміти – ред.) і G7, і НАТО стануть дуже вражаючими підтвердженнями (спільної – ред.) сили й рішучості», - підкреслив Салліван.

Він також нагадав, що Сполучені Штати виділили $40 мільярдів, у тому числі на забезпечення єдиної рішучої позиції у відповідь на агресію рф.

«Це не на тиждень, не на місяць, не на три місяці – це зобов’язання, яке ми виконуватимемо впродовж багатьох місяців, і воно дасть нам можливість надалі рішуче підтримувати українців», - резюмував радник президента США.

Читайте також: Байден порушить питання підтримки України на самітах G7 і НАТО

Як повідомляв Укрінформ, зустріч лідерів країн G7 має відбутися 26-28 червня в Німеччині. Саміт Північноатлантичного альянсу пройде 28-30 червня у столиці Іспанії Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-