Україні потрібно більше важкої зброї і якнайшвидше – Кулеба

Україні потрібно більше важкої зброї і якнайшвидше – Кулеба

Укрінформ
У жодній столиці світу не повинно бути заспокоєння, що Україна має достатню кількість важкої зброї для відсічі російській агресії - її потрібно більше і якнайшвидше.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У декого з наших партнерів складається враження, що, в принципі, зі зброєю (для України - ред.) усе більш-менш нормально. Насправді це не так. Ми бачимо все ще тотальну перевагу росії у важкій артилерії на Донбасі. Тому сигнал, який ми комунікуємо партнерам, дуже простий: ми вдячні за те, що ви вже надали, але цього все ще критично мало для того, щоб зупинити росію, не кажучи вже про те, щоб перейти у масштабний контрнаступ і витіснити росію з української території. Тому потрібно більше важкої зброї і якнайшвидше», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що українська сторона зосереджена на кількох ключових позиціях - це, зокрема, великокаліберна артилерія, ракетні системи залпового вогню.

Кулеба зауважив, що кількість наданих і обіцяних Україні систем РСЗВ є «критично малою».

«Не повинно бути жодного заспокоєння у будь-якій столиці світу з приводу того, що в України ситуація зі зброєю більш-менш покращилася - вона «менш» покращилася, ніж «більш». Зброї потрібно набагато більше», - ще раз наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Україна не сприйме жодних альтернатив статусу кандидата в члени ЄС – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 1 червня оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму 700 млн доларів, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема високомобільних артилерійських ракетних комплексів HIMARS з боєприпасами, які можуть уражати цілі на відстані 70, а не 300 км, хоча Україна просила про ракети дальньої дії.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила журналістам 2 червня, що Збройні сили України самі визначатимуть, на яку дальність використовувати артилерійські ракетні комплекси HIMARS.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-