Журналістів знову пускатимуть до Ради, як тільки дозволить безпека

Журналістів знову пускатимуть до Ради, як тільки дозволить безпека

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що доступ журналістів у парламент відкриють відразу, як тільки дозволить Служба безпеки України та Служба зовнішньої розвідки.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Доступ журналістам в парламенті буде відкритий відразу, як нам дадуть цей дозвіл Служба безпеки України, зовнішня розвідка, тобто якщо буде дозволяти безпекова ситуація. Ви знаєте останні заяви очільників російської федерації, які говорять про те, що вони можуть бити в несподіваних місцях. В тому числі це може бути і законодавчий орган влади”, - зазначила Кондратюк.

Читайте також: З путіним можна говорити лише про зупинення війни та репарації - Стефанчук

Вона додала, що “не хотілося б нам таких новин” і не можна ставити під загрозу життя колег та медіа.

“Відверто кажучи, ми свідомі того, що робота Верховної Ради повинна бути відкритою, ми не маємо жодних секретів. Єдине - у нас є питання безпеки, і ви всі розумієте цю серйозну небезпеку, тому що в будь-який момент, якщо в нас є тривога, ми всі спускаємося вниз, у бомбосховище, в тому числі й під час навіть закритих засідань Верховної Ради. В нас це вже теж було, ми переривалися, сходили вниз на дві-три години. Тут відповідальність кожного і кожної має бути - чи це народний депутат, чи це медіа, чи це простий громадянин”, - підкреслила Кондратюк.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжували кілька разів, востаннє - до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-