Рішення про кандидатство України буде своєрідним іспитом для ЄС - Президент

Рішення про кандидатство України буде своєрідним іспитом для ЄС - Президент

Відео
Укрінформ
Рішення про надання Україні статусу кандидата у члени ЄС - це рішення не тільки про Україну, але і про весь Європейський проєкт, про те, чи є у нього майбутнє як дійсно сильного обʼєднання.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Говорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Звичайно, про оборонну підтримку України. Це обовʼязкова тема для кожних моїх переговорів. І я вдячний тим нашим партнерам, які діють швидко і не відкладають свої рішення. Я вдячний Польщі. Обговорили також з Анджеєм питання про статус кандидата для України, це ключове політичне питання саме зараз. Очікуємо вже найближчими тижнями рішення Європейського Союзу щодо нашої заявки на кандидатство. Я вважаю, що це буде рішення не тільки про Україну, але і про весь Європейський проєкт. Про те, чи є у нього майбутнє як дійсно сильного обʼєднання», - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Поінформував його про ситуацію на полі бою, про можливості та ключові поточні небезпеки, перш за все, на Донбасі й у південних районах України. «Вдячний премʼєр-міністру Борису Джонсону за повне розуміння наших потреб і за готовність надавати Україні саме ту зброю, яка нам так необхідна, щоб захищати життя наших людей», - підкреслив Президент.

Читайте також: Альтернатив членству України в ЄС не було навіть у пропозиціях - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-