Кулеба - про обіцянки путіна не атакувати Одесу після розмінування портів: Його слова порожні

Кулеба - про обіцянки путіна не атакувати Одесу після розмінування портів: Його слова порожні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не вірить у порожні обіцянки путіна не використовувати торгові шляхи для нападу на Одесу.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії заявив у Твіттері.

«путін каже, що не буде використовувати торгові шляхи для нападу на Одесу. Це той самий путін, який сказав канцлеру Німеччини Шольцу та президенту Франції Макрону, що не нападатиме на Україну — за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення в нашу країну. Ми не можемо вірити путіну, його слова порожні», - написав Кулеба.

Читайте також: Відповідальність за нестачу зерна на міжнародному ринку несе росія – Боррель

Як повідомлялося, президент рф путін в інтерв’ю росЗМІ заявив, що Україна для експорту продовольства може використовувати порти Миколаєва та Одеси, попередньо їх розмінувавши, і що росія не користуватиметься ситуацією розмінування, щоб здійснити «якісь атаки з моря».

Через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

путін заявив, що рф готова експортувати зерно та добрива за умови зняття «політично мотивованих обмежень з боку Заходу», тобто санкцій.

Кулеба повідомив 31 травня, що Україна працює над міжнародною операцією під егідою ООН з флотами партнерів для створення безпечних торгових шляхів українського експорту продовольства.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-