росії не вдасться завадити просуванню України до членства в ЄС — Тарасюк

росії не вдасться завадити просуванню України до членства в ЄС — Тарасюк

Укрінформ
Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк переконаний, що росії не вдасться завадити просуванню України на шляху до членства в ЄС.

Таку думку він висловив у коментарі Укрінформу.

Тарасюк підкреслив, що Україна активно працює на досягнення позитивного рішення Європейського Союзу, зокрема Ради ЄС 23-24 червня, якщо Європейська комісія ухвалить позитивний висновок щодо надання Україні статусу кандидата в члени.

«Ми ще не знаємо, яким буде висновок Єврокомісії, але робота Президента, уряду, МЗС свідчить про те, що зараз намічається широка підтримка з боку країн-членів ЄС (щодо) надання Україні статусу кандидата в члени. І ми сподіваємося, що це приведе до успішного результату», - зазначив постпред України.

Він також нагадав, що цього тижня у Страсбурзі з візитом перебуватиме Голова Верховної Ради України з делегацією, яка працюватиме в Європейському парламенті. «І, звичайно, головною метою буде переконувати депутатів Європарламенту в необхідності надання Україні статусу кандидата в члени ЄС», - сказав Тарасюк.

При цьому він зауважив, що росія робить усе для того, щоб не допустити рішення про кандидатство України. «До цього росія зосереджувала свої зусилля на тому, щоб не допустити членства України в НАТО - цієї мети не досягнуто. А зараз, зрозумівши свій провал у треку НАТО, росія переключилася на те, щоб не допустити просування України до членства в ЄС», - сказав постпред України.

Водночас він переконаний, що рішення Євросоюзу щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС буде позитивним.

«Я думаю, що міжнародна спільнота вже має достатньо підстав для того, щоб не те що не довіряти росії, а чинити опір росії і російським «хотєлкам». Тому, на мою думку, рішення буде позитивним і росія не доб’ється й на цьому треку своїх бажаних результатів», - підсумував постпред України.

Читайте також: Ірландія готова бути адвокатом України в ЄС в отриманні статусу кандидата – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

У Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-