Клімкін: Європі треба «на пальцях» пояснити, чому Україна – це «плюс» для ЄС

Клімкін: Європі треба «на пальцях» пояснити, чому Україна – це «плюс» для ЄС

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Європі слід пояснити переваги приєднання України до ЄС, оскільки поєднання нашої інституційної слабкості і моральної сили там багатьох лякає.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо НВ» в суботу, повідомляє Укрінформ.

«Є дуже непроста історія стосовно нас (у Європі. – ред). З одного боку, голландці чи німці кажуть: «Україна інституційно слабка – потрібно багато зробити для боротьби з корупцією, судової та правоохоронної реформ». А з другого боку, ми реально круті, нами надихаються. Ніхто не думав, що ми зробимо те, що ми зробили (у війні з рф. – ред.). І ця суміш, цей мікс слабкості і сили багатьох лякає і багато хто в ЄС каже сьогодні: «А що ми з такою Україною будемо робити?», - зазначив Клімкін.

На його переконання, ми маємо пояснити «на пальцях», чому Україна насправді унікальна і чому ми «плюс для Європейського Союзу», а не тільки повторювати, що «ми там маємо бути і все».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Читайте також: У переговорах США, Британії та Європи щодо завершення війни немає ніякої зради - Клімкін

У Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-