У сьомому пакеті санкцій мають бути російські посадовці та судді – Зеленський

У сьомому пакеті санкцій мають бути російські посадовці та судді – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що у сьомому пакеті санкцій ЄС проти росії мають бути включені обмеження проти всіх російських посадовців, які працюють на війну, а також суддів, які вчиняють репресії.

Про це він зазначив у зверненні до політиків і народу Люксембургу, повідомляє Укрінформ.

«Потрібно ще більше санкцій проти росії за війну. Одразу, як тільки запрацює шостий санкційний пакет, ми всі маємо готувати сьомий. Усі російські посадовці, які працюють на війну, і всі російські судді, які працюють на репресії, повинні потрапити під санкції», - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що активи цих та інших підсанкційних осіб – як фізичних, так і юридичних, а також активи російської держави, які зберігаються в іноземних юрисдикціях, мають бути заморожені.

Читайте також: СКУ закликав до впровадження жорсткіших санкцій щодо росії

Водночас він закликав знайти юридичну можливість конфіскувати їх, щоб направити на відшкодування збитків, яких росія завдала жертвам війни.

«Це буде справедливо. І – повчально для агресора», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Угорщина знову заблокувала дебати щодо санкцій ЄС: хоче, аби їх зняли з патріарха кирила

Як повідомлялося, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-