Найбільша російська брехня стосується продовольчої кризи – Маасікас

Найбільша російська брехня стосується продовольчої кризи – Маасікас

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас спростував російську брехню про те, що причиною продовольчої кризи є накладені на країну-агресора санкції.

Про це посол ЄС заявив у Твітері, повідомляє Укрінформ.

«Напевно, найбільш кричуща російська брехня стосується продовольчої кризи, яка торкнеться найвразливіших верств населення світу. Усі мають зрозуміти: Україна не може експортувати своє зерно, бо росія військовим шляхом заблокувала порти Чорного моря», - написав він.

Як повідомлялося, через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії та 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче матиме наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

Читайте також: ЄС посилюватиме стійкість та оборонні спроможності

Президент росії володимир путін заявив, що рф готова експортувати зерно та добрива за умови зняття «політично мотивованих обмежень з боку Заходу», тобто санкцій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив 31 травня, що Україна працює над міжнародною операцією під егідою ООН з флотами партнерів для створення безпечних торгових шляхів українського експорту продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-