Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Денісовій

Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Денісовій

Укрінформ
Народні депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій. Вона може бути звільнена з посади на засіданні парламенту у вівторок.

Про це в Телеграмі повідомила речниця парламентської фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук, передає Укрінформ.

"Депутати зібрали підписи про висловлення недовіри Уповноваженому з прав людини Людмилі Денісовій", – зазначила речниця фракції.

Народний депутат зі "Слуги народу", голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов зауважив, що це питання обговорювалося у вівторок вранці на фракційному засіданні під головуванням керівника фракції Давида Арахамії за участі Голови ВР Руслана Стефанчука та віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Читайте також: Порошенко написав відкритий лист Зеленському

За його словами, одноголосно було ухвалено рішення ініціювати висловлення Денісовій недовіри з подальшим звільненням з посади відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану. Фролов уточнив, що ініціювання такої недовіри передбачено ¼ конституційного складу (113+ депутатів) з невідкладним голосуванням на пленарному засіданні парламенту без застосування процедур спеціальних законів про статус таких осіб.

Депутат пояснив, що від початку війни Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей із тимчасово окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Натомість усі ці питання фактично вимушено робила віцепрем’єр-міністр Верещук.

Читайте також: Рада не розглядатиме законопроєкт про позбавлення громадянства чоловіків, які виїхали за кордон

"Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на багаточисельних деталях "сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб" та "зґвалтуваннях дітей" на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України. До того ж тривалий час після 24 лютого діюча Уповноважена Верховної Ради з прав людини провела за кордоном, але не в росії чи білорусі, де її статус та повноваження могли б допомогти полоненим, депортованим та потерпаючим від окупації мешканцям Херсонщини, а у Давосах, Віднях, Варшавах та інших теплих спокійних Західних європах", – додав Фролов.

Він поінформував, що вже сьогодні, 31 травня, Денісова може бути звільнена зі своєї посади.

Як повідомлялося, напередодні Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що 31 травня їй мають намір оголосити недовіру.

За її інформацією, народним депутатам надійшло повідомлення, в якому йдеться про те, що після наради у Президента було "ухвалено рішення про звільнення омбудсмана". Депутатів просять підписати підписні листи про висловлення недовіри уповноваженому з прав людини. Після збору підписів питання про звільнення омбудсмана має бути розглянуте парламентським комітетом, а потім — на засіданні Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-