Байден: Україна перебуває на передовій боротьби за свободу і демократію

Байден: Україна перебуває на передовій боротьби за свободу і демократію

Укрінформ
Президент США Джо Байден пов’язав національне свято День пам'яті, що відзначається у Сполучених Штатах у понеділок, із вторгненням росії в Україну.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«У цей момент, коли росія знову веде агресивну війну, аби знищити свободу й демократію, саму культуру і самобутність сусідньої України, так ясно видно все, що поставлено на карту, - свобода ніколи не була вільною, демократія завжди потребувала захисників, - сказав Байден під час виступу на Арлінгтонському національному цвинтарі.

Читайте також: Байден скасував мита на українську сталь на один рік

За словами президента, сьогодні, у «вічній боротьбі за демократію і свободу, Україна та її народ перебувають на передовій, борючись за порятунок своєї нації». Водночас, підкреслив він, «їхня боротьба - це частина більш масштабної боротьби, яка об'єднує всіх людей».

Ідеться про боротьбу «між демократією і автократією, між свободою і репресіями, між апетитами та амбіціями тих небагатьох, котрі вічно прагнуть домінувати над життям і свободами багатьох», уточнив Байден. Про боротьбу за основні демократичні принципи, за верховенство закону, вільні й чесні вибори, свободу слова, зібрань, віросповідань, преси – «принципи, які необхідні для вільного суспільства», додав він.

Читайте також: Ручку Байдена продали за 600 тисяч на аукціоні – гроші підуть на пікапи для ЗСУ

Міністр оборони США Ллойд Остін також відзначив «силу громадян і солдатів» демократичної України, які «кинули виклик тиранії, жорстокості та гнобленню».

Читайте також: Ленд-ліз іще попереду, зараз Україна отримує грантову зброю від США - Маркарова

Нагадаємо: День пам’яті у США відзначається в останній понеділок травня. У цей день ушановують пам'ять американських військовослужбовців, що загинули в усіх війнах і збройних конфліктах, у яких США брали участь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-