Зеленський закликає Європу допомогти, щоб усі російські воєнні злочинці постали перед судом

Зеленський закликає Європу допомогти, щоб усі російські воєнні злочинці постали перед судом

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує на принциповість і активність Європи у притягненні до відповідальності всіх російських воєнних злочинців – від виконавців до командирів.

Про це він заявив у виступі на спеціальному засіданні Європейської Ради, повідомляє Укрінформ.

«Я дуже розраховую на вашу принциповість і активність у тому, щоб кожен російський військовий, який убивав чи катував наших людей, і кожен командир, який віддавав такі накази чи потурав цьому, постали перед судом. Європа точно може це зробити. Давайте зробимо!», - сказав Зеленський.

Він розповів лідерам країн ЄС, що днями внаслідок російського обстрілу Херсонської області загинула дев’ятирічна дівчинка, ще двоє дітей - поранені: семимісячне немовля та дівчинка п'яти років.

Читайте також: Звернення Зеленського до Європейської Ради. Повний текст

«Жодна нормальна людина не може просто змиритися з цим, з такими злочинами. Щоденними. Це свідомі вбивства російськими військовими наших цивільних, наших дітей. Вони точно знають, по кому вони стріляють», - наголосив Президент.

У цьому контексті Зеленський підкреслив, що притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності не є лише питанням про відповідальність агресора за конкретну війну, а про захист людяності як такої.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глави держав та урядів країн ЄС зустрілися у Брюсселі на спеціальному засіданні Європейської ради, присвяченому ситуації у зв’язку з військовою агресією росії проти України та реагуванню на глобальні наслідки цієї війни для європейської та глобальної енергетичної й продовольчої безпеки.

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-