Франція готова бути посередником у переговорах між Україною та рф

Франція готова бути посередником у переговорах між Україною та рф

Укрінформ
Франція вважає за необхідне підтримувати канал комунікації з президентом росії володимиром путіним і готова бути посередником у переговорах.

Про це міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Франція підтримує канал комунікації з росією, вона не одна, хто це робить, і вважає, що це потрібно і навіть необхідно для того, щоб мати канал для передачі певних меседжів”, - зазначила Колонна.

Вона наголосила, що всі телефонні розмови прямі і відкриті, що дає змогу порушувати дуже важливі питання.

При цьому, на перконання міністра, важливо те, що Франція офіційно на всіх рівнях засудила агресію росії і підтримує Україну всіма силами і засобами.

“Зараз точаться інтенсивні, запеклі бої, і про переговори не йдеться. Але прийде такий день, коли перемовини треба буде вести. І для того, щоб був відкритий і серйозний діалог, щоб дійсно вийти на результат,.. ми будемо поряд з Україною для того, щоб бути посередником у таких переговорах і в тих умовах, у тому контексті, коли ці переговори знадобляться”, - сказала глава МЗС.

Читайте також: Франція виступає за швидку процедуру отримання Україною статусу кандидата в ЄС

Вона додала: “Наша країна готова взяти на себе роль посередника у відкритому діалозі. І не лише наша країна”.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна здійснює свій перший візит в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-