Україна закликає країни НАТО визнати росію державою-спонсором тероризму

Україна закликає країни НАТО визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина закликала парламентаріїв країн-членів НАТО визнати росію державою-спонсором тероризму.

Про це вона заявила у виступі на засіданні Комітету з питань демократії та безпеки весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал. 

Стефанішина зазначила, що з початку повномасштабної війни в Україні загинули десятки тисяч мирних жителів, майже 220 тисяч людей вже втратили свої домівки, а гуманітарна ситуація в Україні стрімко погіршується.

«Усвідомлюючи, що не зможе перемогти у війні, росія свідомо намагається знищити Україну, спричиняючи величезну гуманітарну катастрофу, –Ми закликаємо визнати росію державою-спонсором тероризму», - сказала вона.

Читайте також: Україна боротиметься до перемоги - Корнієнко на зустрічі з президентом ПА НАТО

Віцепрем'єр розповіла парламентаріям держав-членів НАТО про репресії та терор російських сил проти українців, на окупованих територіях, пограбування російськими військами місцевих жителів та гуманітарних конвоїв, жорстоке переслідування місцевих лідерів, журналістів та активістів.

«Ми вдячні нашим партнерам за надану гуманітарну підтримку Україні та розміщення українських біженців, за всю фінансову та технічну допомогу, оперативно надану Україні. Це зміцнює нашу стійкість, але нам потрібно більше – більш активне залучення міжнародних організацій до надання гуманітарної допомоги, створення гуманітарних коридорів, забезпечення доставки допомоги до медичних закладів, постачання критично важливого продовольства для мирного населення. Ми розраховуємо в цьому на допомогу країн та провідну роль НАТО», – зазначила Стефанішина.

Читайте також: Джапарова закликала парламентаріїв країн НАТО посилити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, на відкритті весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі віцепрепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що підсумком саміту НАТО у Мадриді мають бути рішучі кроки, що зміцнять безпеку як самого Альянсу, так і України.

Фото: Ольга Стефанішина, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-